Regisztráció | Elfelejtett jelszó
KERESÉS AZ OLDALON:

Szövetségünk kiosztotta az idei HR Oscar díjat

 

Az idén immár negyedszer meghirdetett HR Oscar pályázaton díjaztuk 2012 legjobb HR szakemberét, és csapatát, valamint a legjobb, HR témában született diplomamunkát is. A jelentkezők három témakör közül választhattak: A tehetségek megőrzése, dolgozók ösztönzése; a középvezetői kompetenciák erősítése;a munkavállaló, mint a szervezet motorja – az egyén lehetőségei a közösség sikere érdekében.

A szakmai díj kiosztására az Országos Humánmenedzsment Egyesület HR szakembereknek szervezett, „A humán tőke ereje - 2013” című XXIII. Országos konferenciáján került sor. A legjobb HR szakember címért versenyzők pályázatai közül az idén két anyag emelkedett ki. Ami közös bennük, hogy a szakemberek példaértékű változásokat hajtottak végre cégüknél. Alapvetően azonban – mivel két teljesen különböző struktúrájú cégről van szó – a két pályázat nem volt összevethető. Így a szakmai zsűri végül egy győztes helyett, két különdíjast hirdetett ki.

 

A díjazottak:

MAJORNÉ KELSÁNSZKY MÁRIA, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. HR Igazgatója. A pályamunka a klasszikus HR gondolkodáson túlnyúló szinergikus gondolkodásmód, valamint a HR-en kívül a felsőoktatás szerepének újragondolása miatt érdemelte ki a zsűri elismerését.

 

SEBŐK MARIANNA, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Humánpolitikai és Szervezetfejlesztési Igazgatóság igazgatója egy merev struktúrájú, állami vállalatot alakított mai, piacvezérelt kultúrává. Megerősítette a szervezeten belül a HR stratégia szerepét, az Igazgatóságból pedig önálló, közvetlenül a Vezérigazgató alá tartozó, projektmenedzsment-szemléletű egységet szervezett.

Mindkét nyertes részt vehet a Business Coach Kft. felajánlásának köszönhetően egy Intellektuális Csapatépítési Programban. 

A LEGJOBB HR CSAPAT díjat idén a NESTLÉ HUNGÁRIA KFT. csapata kapta. A lelkes, lendületes csapat pályázatában a változásmenedzsment operatív szintű megvalósítását mutatta be. Nyereményük a Menedzser Praxis kiadó munkajogi csomagja.

A legjobb HR témában született szakdolgozat BABOS ÁGNESé, aki a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi-Számviteli Kar Emberi Erőforrás Szakán diplomázott. Dolgozatának címe: A vezetési stílusok és az érzelmi intelligencia kapcsolata. A pályamunkában a zsűri elsősorban témafelvetés újszerűségét díjazta. A témának gyakorlatilag nincs szakirodalma, az anyag bármilyen szervezetbe adaptálható, abban használható. Nyereménye egy laptop az Universitas Szolgáltató Iskolaszövetkezettől.

KASSIM IRIS a Szent István Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Szakának végzőse különdíjat kapott „Dolgozói elkötelezettség, elmélet és gyakorlat” című szakdolgozatáért. A pályaművet a megközelítés újszerűségéért, és a téma aktualitása miatt díjazta a zsűri.

 

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége jövőre ötödik alkalommal osztja majd ki a HR szakma legrangosabb elismerésének számító díjait. A pályázat új kategóriákkal is bővül. A „Tudomány a HR szolgálatában” díjra kutatásokat, doktori disszertációkat várunk, ezen túl pedig három éves időközönként HR Életműdíjak kiosztását tervezzük. Az eddigi tapasztalatok alapján átalakítjuk a jelölés és a pályázás folyamatát is.

 

 


  

2013. 06. 12.

Tagjaink

randstadkellyservicesmpsolutionpannonworkmanpowerDelegotrenkwalderselecttredisworkforceahcadeccoprohuman
Copyright SZTMSZ 2010 - Az Egyesület székhelye: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 51. fszt. 4., Postacím: 2146 Mogyoród, Sörfőző út 1/a