Regisztráció | Elfelejtett jelszó
KERESÉS AZ OLDALON:

Megjelenések január, február 2012


Napi gazdaság online- 2012.02. 27.

„Elvi megoldást találtak a munkaerő-kölcsönzők”
Sikerült elvi megoldást találni a munkaerő-kölcsönző cégek bérkompenzációval kapcsolatban felmerült problémáira (Napi Gazdaság, 2012. február 13.), jelenleg a technikai részletek kidolgozása folyik − mondta a Napi Gazdaságnak Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke.

tovább


Napi Gazdaság online- 2012.02.24.

„NGM: kibővül a bérkompenzáció ”
Pályázat keretében támogatás nyújtható majd azoknak a foglalkoztatóknak is, akik számára a béremelések „sajáterős” 5 százalékának az előteremtése is nagy nehézségekbe ütközik - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

tovább
 


Hirado.hu- 2012.02. 22.

"Mérnök, informatikus: gyorsan megtérülő diplomák a piacon "
A megváltozott tandíjrendszer a pályaválasztás alapos átgondolására készteti a szülőket és a diákokat: nem mindegy, milyen költségen, mekkora fizetéshez lehet később jutni.

tovább


Index- 2012.02. 21.


"Malév-csőd: már csak a milliárdok röpködnek"

Röpködnek a milliárdok a Malév Zrt.-vel kapcsolatban. A légitársaság vezetői január 31-i sajtótájékoztatójukon, a leállást megelőzően, még azt közölték, hogy hatvanmilliárd forint körüli a cég adóssága. Ezt feltehetően arra alapozták, hogy a társaság − a 2010-es konszolidált mérleg szerint − 10,4 milliárd forintos követelése mellett 75,6 milliárd forint kötelezettséget halmozott fel, írja a Napi Gazdaság.
 tovább


Magyar Nemzet- 2012.02. 20.

"Lépnének a kölcsönzött munkaerő érdekében"
A csődtörvény módosítását szorgalmazza a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ) a kölcsönzött munkavállalók érdekében, mivel úgy vélik, hogy a jelenlegi szabályozás nem védi megfelelően a rugalmas formában dolgozókat.

tovább


HVG- 2012.02. 20.

"A Malév vagyonából a beszállítóknak már nem jut pénz"
A csődtörvény módosítását szorgalmazza a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ) a kölcsönzött munkavállalók érdekében, mivel úgy vélik, hogy a jelenlegi szabályozás nem védi megfelelően a rugalmas formában dolgozókat.

tovább


Népszabadság- 2012.02. 13.

„Malév-csőd: a kölcsönzött dolgozókat másképp kezelik”
Mintegy 200 millió forinttal tartozik a Malév a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.-nek, ahonnan több száz embert kölcsönzött munkaerőként. A jelenlegi információk szerint a légitársaság a „saját”munkavállalóinak jogszerűen megfizette a munkabéreket, ám a Trenkwalderen keresztül kölcsönzött munkavállalók után nem utalt a légitársaság.

tovább


Napi Gazdaság online- 2012.02. 13.

„Rengeteg ember veszítheti el állását Magyarországon”
Újabb leépítési hullámot eredményezhet egy baki a 2012-es elvárt béremelést ellensúlyozni hivatott bérkompenzációs törvényjavaslatban. Ha nem talál megfelelő megoldást a kormány, pont azt a foglalkoztatási formát teszi jégre, amelyet a jelek szerint a vállalatok a válság bizonytalanságai közepette leginkább használnának. Az NGM állítólag dolgozik rajta.
 

tovább


 

Hír TV bruttó- 2012.02. 04.

 

„Átstartol a MALÉV”
Köves Balázs az SZTMSZ Elnökhelyettese nyilatkozik a Hír TV Bruttó című műsorában.
 

Nézze meg!


Népszabadság- 2012.01. 21.

„Kirúgások: keskeny a híd a magánszférába”
Elbocsátások – A közszolga, aki nem változtat a mentalitásán, a piacon aligha tud érvényesülni
Több mint 6600 álláshely szűnik meg az államigazgatásban január közepétől. Ezek egy része nem volt betöltve: Giró-Szász András kormányszóvivő elmondása szerint a meghirdetett leépítések konkrétan mintegy 2900 embert érintenek. Ők azok, akik számára a kormányzat kidolgozta a Karrier Híd Programot, amelyhez legkésőbb február utolsó napjáig lehet csatlakozni..

tovább

 

Archívum:

2011

Tagjaink

pannonworktrenkwalderprohumantredisahcselectworkforceadeccompsolutionDelegokellyservicesmanpowerrandstad
Copyright SZTMSZ 2010 - Az Egyesület székhelye: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 51. fszt. 4., Postacím: 2146 Mogyoród, Sörfőző út 1/a