Regisztráció | Elfelejtett jelszó
KERESÉS AZ OLDALON:

Hírek, aktuális

HR Oscar 2014

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége és az Országos Humánmenedzsment Egyesület 2014-ben 5. alkalommal hirdeti meg a HR Oscar pályázatot.

Minden eddiginél nagyobb várakozás előzi meg a HR Oscart, hiszen

·       megújult a zsűri,

·       új nevezési kategóriák vannak,

·       az Országos HR Konferencián prezentációs lehetőséget kapnak a nyertesek, hogy  bemutatkozzanak és ismertessék pályázatukat, vagy azt a témát, ami miatt jelölésre kerültek.

2014. 03. 19.

Bővebben »

Szövetségünk kiosztotta az idei HR Oscar díjat

 

Az idén immár negyedszer meghirdetett HR Oscar pályázaton díjaztuk 2012 legjobb HR szakemberét, és csapatát, valamint a legjobb, HR témában született diplomamunkát is. A jelentkezők három témakör közül választhattak: A tehetségek megőrzése, dolgozók ösztönzése; a középvezetői kompetenciák erősítése;a munkavállaló, mint a szervezet motorja – az egyén lehetőségei a közösség sikere érdekében.

2013. 06. 12.

Bővebben »

HR Oscar pályázati kiírás 2016

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége és az OHE szakmai együttműködése által közösen 2009-ben alapított HR Oscar díjjal célunk, hogy kiemeljük a szakmában értéket hozó, a gyakorlatban sikeresen működő csapatokat, szakembereket, akik újszerű látásmódjukkal innovatív, előremutató ötleteikkel segítik a vállalatok megújulását, fellendülését. Megjutalmazzuk azokat, akik szakmai anyagukkal kiválóan reprezentálják, hogy elméleti tudás hogyan fordítható le gyakorlati alkalmazásra, és hogyan válhat a szervezet javára.

 

HR Oscar pályázati felhívás - 2016

 

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége és az OHE szakmai együttműködése által közösen 2009-ben alapított HR Oscar díjjal célunk, hogy kiemeljük a szakmában értéket hozó, a gyakorlatban sikeresen működő csapatokat, szakembereket, akik újszerű látásmódjukkal innovatív, előremutató ötleteikkel segítik a vállalatok megújulását, fellendülését. Megjutalmazzuk azokat, akik szakmai anyagukkal kiválóan reprezentálják, hogy elméleti tudás hogyan fordítható le gyakorlati alkalmazásra, és hogyan válhat a szervezet javára.

Ezen túl pedig a HR Oscar lehetőséget teremt a nemzetközi vérkeringésbe történő bekapcsolódásra is, az OHE európai szervezete kapcsán.

 

A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége és az Országos Humánmenedzsment Egyesület nyolcadik alkalommal osztja ki a HR Oscar díjat, az alábbi kategóriákban:

 

-          2016 legjobb HR csapata

-          2016 inspiráló HR vezetője

-          2016 legjobb, Fiatalokra szabott digitális megoldása

-          2016 legjobb HR témájú diplomadolgozata

 

A 2016-os év kiemelt témája: A munkaerőpiac kihívásai 2016-ban


Ebben az évben azokat a HR szakembereket, csapatokat és ifjú tehetségeket szeretnénk díjazni, akik 2016-ban, gyakorlati ötletekkel, tervekkel, illetve ezek megvalósításával járultak hozzá, hogy a vállalatok, mint gazdasági egységek sikeresen igazodjanak a 2016-os év munkaerő piaci és gazdasági kihívásaihoz.

Az alábbi témákban várunk pályázatokat:

·        „Legjobb HR csapat”

·        „Inspiráló HR vezető”

·        „Fiatalokra szabott digitalis megoldások”

„2016 legjobb HR témájú diplomadolgozat”

 

 

A díj átadására az Országos Humánmenedzsment Egyesület XXVII. Országos HR Konferenciáján, 2017. május 24- i gálavacsoráján kerül sor. A díjazottak értékes nyereményekben is részesülnek.

 


 

 

Pályázati feltételek:

2016 legjobb, Fiatalokra szabott digitális megoldása

 

A díjra pályázhat bármely, HR területén dolgozó 35 év alatti, akár diák, akár munkavállaló. Kiemelten kezeljük az innovatív, új megoldásokat bemutató pályázatokat.

 

Beadandó pályázat összefoglalója maximum 3-5 A4-es gépelt oldalban + mellékletek tetszőleges számban kapcsolhatók.

 

Az összefoglalónak  az alábbiakat tartalmaznia kell, ezt a beadandó anyagban ismertetni kell:

 

-          A probléma/helyzet leírása (mik a kockázatok).

-          A pályázatot milyen kutatómunka előzi meg?

-          A pályázat mitől egyéni, eredeti jellegű?

-          Mi az a HR szakmában általánosan alkalmazható ötlet, javaslat, amit a dolgozatban felvázolt problémára javasol?

 

 

2016 legjobb HR csapata

 

Pályázatot nyújthat be Magyarország területén működő vállalat, amely HR-részleggel/csapattal rendelkezik. A csapat működése magas szakmai színvonalon, a projektek összehangolt, hatékony véghezvitelével történik. A pályázatnak tartalmaznia kell a csapat tagjainak, működésének bemutatását és egy tetszőlegesen kiválasztott projekt megvalósításának leírását, a megadott témák alapján. Kiemelten kezeljük a vállalat előremutató, innovatív stratégiáját.

 

Az anyag terjedelme max. 3-5 A4-es gépelt oldal + mellékletek tetszőleges számban kapcsolhatók.

 

Az összefoglalóban javasoljuk térjen ki az alábbiakra:

 

-          A probléma/helyzet leírása (mik a kockázatok).

-          Milyen peremfeltételeket, kritériumokat vettek figyelembe a projekt kidolgozása során?

-          A projekt hogyan illeszkedik a vállalat rövid, illetve a hosszú távú stratégiai céljaihoz?

-          Milyen alternatívákat vettek figyelembe és miért az adott megoldást választották?

-          A megvalósítás során milyen kihívásokkal kellett szembenézniük?

-          Milyen eredményeket értek el?

-          Melyek azok az ötletek, javaslatok, megoldások, amelyeket a projekt során kipróbáltak és érdemesnek tartanak megosztani a HR szakmával, mint  általánosan alkalmazható tanulságot?

 

 

2016 Inspiráló HR vezető

 

Azt a vezetőt keressük, aki olyan innovatív módon, esetleg új eszközökkel végzi munkáját, amely az egész vállalat számára előremutató, és hozzájárul a cég sikeres működéshez, fejlődéséhez.

A pályázatban a szakember személyének és munkájának bemutatását várjuk, dolgozóktól, HR csapatoktól, kiemelve egy, a fenti feltételek szerinti ötlet szakmai megoldását.

 

Az anyag terjedelme max. 3-5 A4-es gépelt oldal + mellékletek tetszőleges számban kapcsolhatók.

 

Az összefoglalóban javasoljuk, térjen ki az alábbiakra:

 

-          A vállalat helyzetének leírása (milyen kihívásai és kockázatai vannak).

-          A HR szakember munkája, az általa kezdeményezett akciók/projektek/projekt hogyan illeszkedik a vállalat rövid, illetve a hosszú távú stratégiai céljaihoz?

-          Melyek azok a személyes kvalitások, amelyek a HR szakembert segítik a munkájában?

-          Milyen eredményeket ért el? 

-          Melyek azok az ötletek, javaslatok, megoldások, amelyeket a HR szakember a munkája során kipróbált és érdemesnek tart megosztani a HR szakmával, mint  általánosan alkalmazható tanulságot?

-          Milyen személyes példamutatással, emberi támogatással végzi munkáját?

 

 

2016 legjobb HR témájú dolgozata

 

A díjra pályázhat bármely magyar felsőoktatási intézmény kapcsolódó szakos diákja, aki szakdolgozatát a 2016/17-es tanévben készíti el, vagy a TDK dolgozatát a 2015-2016-ig terjedő időszakban készítette el, az emberi erőforrás management valamely területéhez kapcsolódó témában. Így többek között a HR- és szervezetfejlesztéshez, munkaügyi kapcsolatokhoz, HR tervezéshez/kontrollinghoz, HR információs rendszerhez kapcsolódó témában. Kiemelten kezeljük az innovatív, új megoldásokat bemutató pályázatokat.

 

Beadandó a dolgozat összefoglalója maximum 3-5 A4-es gépelt oldal + mellékletek tetszőleges számban kapcsolhatók.

 

Az összefoglalónak  az alábbiakat tartalmaznia kell, ezt a beadandó anyagban ismertetni kell:

 

-          A probléma/helyzet leírása (mik a kockázatok).

-          A dolgozatot milyen kutatómunka előzi meg?

-          A dolgozat mitől egyéni, eredeti jellegű?

-          Mi az a HR szakmában általánosan alkalmazható ötlet, javaslat, amit a dolgozatban felvázolt problémára javasol?

 

 

Nem vehet részt a pályázaton a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének és az Országos Humánmenedzsment Egyesület tagja, alkalmazottja, tagjának alkalmazottja, illetve a Zsűriben részt vevő személy, annak családtagja vagy vállalkozása.

 

A Zsűri

A pályázatokat független zsűri bírálja el, amelynek tagjai a szakmában elismert vezető HR szakemberek, egyetemi oktatók, továbbá egy-egy fő a szponzorok és az SZTMSZ részéről.

A díjak

A díjakat a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége és az Országos Humánmenedzsment Egyesület közösen osztja ki, amelynek tagjai szakember-, vezető-, munkaerő-kiválasztással, közvetítéssel, kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozások, melyek a munkaerő-piacon hosszabb ideje folyamatosan és sikeresen működnek.

A díjról a sajtót folyamatosan tájékoztatjuk, így a díjazottak is kiemelt sajtófigyelemre számíthatnak.

A díjak átadása

Az ünnepélyes díjátadásra az OHE XXVII. Országos HR Konferenciáján, 2017. május 24-én, a gála vacsorán kerül sor. A rendezvényen a HR szakma, a vállalati oldal és a sajtó képviselői vesznek részt.

A pályázat beadása

Az anyagokat 2017. május 15. 24.00 óráig várjuk elektronikus úton, az OHE projekt koordinátorának e-mail címére: Palágyi Adrienn, palagyi.adrienn@ohe.hu.

A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

 

A díjazó jogai, kötelezettségei

Az SZTMSZ és az OHE, mint díjazó kötelezettséget vállal arra, hogy a beérkező pályamunkákat az elbírálás ideje alatt bizalmasan kezeli. A beadott pályázatokat a konferencia után a pályázónak vissza nem küldi, harmadik személynek csak a pályázó jóváhagyásával adja ki.

A nyertesek nevét és a pályázat témáját a konferenciával kapcsolatos sajtómegjelenésekben kiemelten kezeli és jogosult a pályázó személyét, a témát és pályázó által összeállított kivonatot/összefoglalót a Zsűri értékelését közölni.

 

A díjazottak jogai, kötelezettségei

A HR Oscar díjazottai az átadáson személyesen jelennek meg.

Vállalják, hogy a konferenciával kapcsolatos sajtómegjelenésekben nevük és pályázatuk témája, rövid összefoglalója megjelenjen.

Jogosultak a HR Oscar díj elnyerésének tényét saját kommunikációjukban közölni, publikálni.

 

Egyéb információk

 

A pályázattal kapcsolatos információk elérhetők az SZTMSZ titkáránál:
Siroki Brigitta
+36 30/489 5903
siroki.brigitta@sztmsz.hu

2017. 05. 09.

Tagjaink

Delegoworkforcetredisahckellyservicesadeccotrenkwalderrandstadprohumanpannonworkmanpowerselect
Copyright SZTMSZ 2010 - Az Egyesület székhelye: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 51. fszt. 4., Postacím: 2146 Mogyoród, Sörfőző út 1/a